Eastcheap

Project Gallery
Client: Vengrove

Value: £20,616,000

Contract: JCT 2016 Design & build

Project Manager: Gleeds Cost Management

Architect: Sheppard Robson

Quantity Surveyor: Gleeds Cost Management

Structural Engineer: Mason Navarro Pledge

M&E Consultant: SWECO Engineers

Following on from the initial strip out contract, we were asked to submit a two-stage tender for the main works. These works were the full Cat A office refurbishment, along with building enhancements. The existing external atrium has been partially infilled and a new glazed roof installed to provide an internal full height atrium to the building. All the external windows were replaced, with some modifications to the fenestration design to give the building a more modern appearance.

Internally one of the existing retail units has been remodelled to provide a larger reception and frontage onto Eastcheap. The existing basement car park and car lift have been reconfigured to provide standalone space with its own entrance. A new roof terrace has been constructed to provide a unique roof top garden and entertaining space, along with lift extension and hospitality suite.

Internally the building has been fully fitted out with a modern feel including exposed structure and services, prior to a final Cat B fit out by WeWork to provide their new facility in the City.