Abbey Junior School, Reading

Project Gallery

Client: The Abbey School

Value: £2,232,000

Contract: Design and Build

Project Manager: John Shreeves & Partners

Architect: Sipson Gray Architects

Quantity Surveyor: John Shreeves & Partners

Structural Engineer: Benet Consulting

M&E Consultant: Carnell Warren Associates Ltd

The project comprised the construction of a two-storey classroom block, with feature external envelope constructed of a combination of brickwork, Sto render, timber weather boarding and composite windows, with sarna and falzinc roofing.

The project was complicated by the works being carried out in a live school environment, within a conservation area and with restricted access. During the school holidays, we constructed an infill extension to the existing dining hall to provide increased capacity and an internal link to the kitchens.

We also refurbished two semi-detached houses adjacent to the main school to provide improved residential facilities for teaching staff, as part of the section 106 agreement.