Babmaes Street, London SW1

This project involved the complete refurbishment of an existing seven-storey building, including stripping out the majority of the original internal finishes and M&E services and replacing them with office accommodation to CAT A standard.  New partition walls and suspended ceilings were installed and a new VRF system was fitted for heating and cooling the office space.  The works also comprised the full fit-out of the reception and WCs to a high specification including marble flooring, brass metal trims and the use of horsehair as a finish to the lift car walls and reception desk.

Externally, a new recreational roof terrace was formed with a dedicated external metal staircase.  Fabric alterations were also carried out to the façade to create a new street entrance with projecting porch and change-in-level steps.  A separate bike storage area was formed, in addition to new pavement edge railings and kerbs to the South elevation.

  • Western Heritable Investment Co. Ltd
  • £2,120,000
  • Traditional
  • Burgess Mean Architects
  • Burgess Mean Architects
  • Burgess Mean Architects
  • Building Services Group